Pannon Filharmonikusok

www.pfz.hu
Regisztráció

europa cantat

civitatis

Ki lesz a következő „Boros Misi”?

Június hetedikén, hétkor, hét ígéretes muzsikusnövendék lép ki a Kodály Központ színpadán a reflektorfénybe a Pannon Filharmonikusokkal

Érdemes évről évre figyelemmel követni a Pannon Filharmonikusok Mesterek és tanítványaik című tehetségtámogató programját, melynek célja, hogy zenekar lehetőséget biztosítson a zeneművészet terén kiemelkedően tehetséges fiataloknak a bemutatkozására. A sorozat keretében láthatta a közönség első alkalommal szólista szerepben Boros Misit a Kodály Központ színpadán, de azóta is egyre több tehetség felfedezését és reflektorfénybe kerülését segíti elő a kivételes program. Idén hét ifjú muzsikusnövendék kap lehetőséget a nagyzenekari bemutatkozásra a Pannon Filharmonikusok kíséretében június 7-én, a Kodály Központban.

Pécs városa számos, mára országosan és nemzetközileg is méltatott muzsikusnak jelenti az origót a zenei pályája során. A kezdetek kezdetén ebben a városban ismerkedett a hangszerével a világ egyik legkeresettebb csellistája, Várdai István, de ugyancsak jól ismert, hogy a még most is igazán ifjú, azonban rendkívül jelentős karrier előtt álló zongoraművész, Boros Misi szintén pécsi. Boros Misi mellett több ígéretes tehetség számára teremtette meg az első alkalmat és a lehetőséget a Pannon Filharmonikusok a Mesterek és tanítványaik című tehetségtámogató programmal, hogy szólistaként, nagyzenekari kísérettel, széles közönség előtt mutassák meg, mire képesek hangszerrel a kezükben.

Az április végi meghallgatáson a dél-dunántúli régió (Pécs, Komló, Mohács) mellett az ország több más pontjáról, így Kaposvárról, Zalaegerszegről és Hévízről 19 muzsikusnövendék érkezett, hogy részt vehessenek a nem mindennapi megmérettetésen. Közülük heten kerültek be a programba, melynek keretében a felkészülést követően június 7-én, 19:00 órakor adhatják első koncertjüket a Kodály Központban. Hangszerválasztásuk és korukat tekintve egyaránt van különbség, hiszen a legfiatalabb köztük 10, míg a legidősebb növendék 16 éves.

A 2017. évi Mesterek és tanítványaik program ifjú tehetségei:
Bagi Flóra - furulya (10 év), Forgó Boglárka - gordonka (15 év), Drahos Botond - harsona/euphonium (13 év), Szentkirályi Boldizsár – szaxofon (15 év), Horváth Apor Boldizsár – zongora (15 év), Nagy Zoltán Ferenc – klarinét (16 év), Remenyik Balázs-zongora (13 év)

A koncert közönsége most részese lehet az élménynek és elsők között élheti át, ahogy a művészpalánták a gyakorlószobából a rivaldafénybe érve felnőnek a feladathoz és tehetségüket bizonyítva elindulnak a zenei pályájukon.

Vissza

Értesüljön a legfrissebb információkról!

Rendezvénynaptár

Nékünk gyermek született - Karácsonyi ünnepi hangverseny

dec 20. | 19:30 | Pécsi Bazilika

vezényel: Dobos László és Vass András

Karácsonyi hangverseny

dec 21. | 20:00 | Eszéki Szent Péter és Pál Bazilika

vezényel: Dobos László és Vass András

Újévi díszhangverseny

2018. jan. | 2 19:00 | Kodály Központ

vezényel: Bogányi Tibor

Csigaház IV. - Hat húron pendülünk

2018. jan. | 6 15:30 | Kodály Központ

Csigaház IV. - Hat húron pendülünk

2018. jan. | 6 17:00 | Kodály Központ

Babzsák IV.

2018. jan. | 9 16:00 | Kodály Központ

Dear Audience,


We would like to inform you that due to technical reasons the concert entitled Classical Chill out at 9pm on 12 December 2017 is CANCELLED. The concert will be presented at a later date, in the second half of the season.

We are able to issue a refund for the tickets until 6pm 12 December 2017.
For further questions please turn to our colleagues in the ticket office of Pannon Philharmonic Orchestra.


Thank you for your understanding.

 

Kedves Közönségünk!


Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2017. december 12. 21.00 órai Classical Chill Out elnevezésű koncert technikai okok miatt ELMARAD. A program egy későbbi időpontban, az évad második felében kerül megrendezésre.

A koncertre megvásárolt jegyeiket 2017. december 12-én 18.00 óráig áll módunkban visszaváltani.
További kérdés felmerülése esetén kérjük, forduljanak a Pannon Filharmonikusok jegypénztárban dolgozó munkatársához.


Megértésüket köszönjük!