Pannon Filharmonikusok

www.pfz.hu
Regisztráció

europa cantat

civitatis

Koncertjegy jár a négyesért!

Érettségizők figyelem! A Pannon Filharmonikusok nem ismeri a tréfát, ha a tehetség ösztönzéséről van szó, így idén a végzős középiskolásokat is megajándékozzuk. Míg a diákok az évet, mi az évadot zárjuk, az utolsó előadásra pedig ingyenes koncertjegyet kaphatnak az érettségizők!

 

Előtted áll az érettségi? 

A Te pályád íve honnan indul? Rufus Wainwright példa lehet minden érettségizőnek! A zene több műfajában otthon van, rendkívül kreatív és alkot, alkot, alkot… Most éppen operát. Ha te is négyes feletti bizonyítványt szereztél az érettségin, szeretettel várunk június 25-én a Kodály Központban! A jegyed árát a zenekar állja, és még egy kis meglepetéssel is készül Neked. A jegyedet az érettségi bizonyítvány bemutatásával a Kodály Központ jegypénztárában veheted át!

Hogy pontosan milyen előadásra invitálunk? 

A hazánkban méltatlanul keveset emlegetett művész, Rufus Wainwright munkái során olyan világsztárokkal dolgozott együtt, mint Bruno Mars, Adele és Amy Winehouse. A zeneszerzés mellett tehetsége megmutatkozik akkor is, ha mikrofont ragad vagy hangszert fog a kezébe. Talán nincs is erre jobb bizonyíték annál, mint hogy a Rolling Stones magazin a legjobb albumnak választotta debütáló lemezét. Ahogy vitathatatlanul árulkodó az a tény is, hogy Rufus Wainwright a legexkluzívabb művészekkel együtt lépett fel és köszöntötte énekével Stinget 2011-ben, 60. születésnapján rendezett koncertjén.

A június 25-i Prima Donna c. előadás az utóbbi évek egyik legzajosabb nemzetközi sikert arató operája. A bemutató pedig formabontó művészek csúcstalálkozójának is tekinthető, hiszen az amerikai-kanadai szerző mellett az egyedülálló darab rendezője Alföldi Róbert lesz, aki ugyancsak bizonyította már, hogy rendhagyó látásmódjával a székekbe tudja szögezni a közönséget. A karmesteri pódiumon a tavalyi Szigetet is megbolondító Vajda Gergelyt köszönthetjük.

A darabbal a Pannon Filharmonikusok első ízben indul a komoly hagyománnyal rendelkező Armel Opera Festivál versenyén.

Alföldi Róbert a fesztivál sajtótájékoztatóján a következőképpen összegezte a készülő produkciót: 

,,Két hete kezdtük próbálni a Prima Donnát a Pannon Filharmonikusokkal és négy csodálatos színésszel, Farkasréti Máriával, Je Ni Kimmel, Ódor Botonddal és Sólyom Nagy Mátéval. Rufus Wainwright nagyon érdekes dallamos, érzelmes zenét írt, ugyanakkor a darab nagyon egyszerű képlet: egy öregedő primadonna megpróbálja még egyszer elénekelni élete nagy áriáját. Ez két felvonásra kicsit kevés. Muszáj lépésről lépésre, hangról hangra mellékhátteret adni, illetve kitágítani és mélyíteni, drámaibbá tenni a történetet, hogy ne arról szóljon, amit már unásig ismerünk. Ez rendezőileg nehéz feladat, és nem is menne, ha nem lenne négy nagyon erős színész."

Vissza

Értesüljön a legfrissebb információkról!

Rendezvénynaptár

Nékünk gyermek született - Karácsonyi ünnepi hangverseny

dec 20. | 19:30 | Pécsi Bazilika

vezényel: Dobos László és Vass András

Karácsonyi hangverseny

dec 21. | 20:00 | Eszéki Szent Péter és Pál Bazilika

vezényel: Dobos László és Vass András

Újévi díszhangverseny

2018. jan. | 2 19:00 | Kodály Központ

vezényel: Bogányi Tibor

Csigaház IV. - Hat húron pendülünk

2018. jan. | 6 15:30 | Kodály Központ

Csigaház IV. - Hat húron pendülünk

2018. jan. | 6 17:00 | Kodály Központ

Babzsák IV.

2018. jan. | 9 16:00 | Kodály Központ

Dear Audience,


We would like to inform you that due to technical reasons the concert entitled Classical Chill out at 9pm on 12 December 2017 is CANCELLED. The concert will be presented at a later date, in the second half of the season.

We are able to issue a refund for the tickets until 6pm 12 December 2017.
For further questions please turn to our colleagues in the ticket office of Pannon Philharmonic Orchestra.


Thank you for your understanding.

 

Kedves Közönségünk!


Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2017. december 12. 21.00 órai Classical Chill Out elnevezésű koncert technikai okok miatt ELMARAD. A program egy későbbi időpontban, az évad második felében kerül megrendezésre.

A koncertre megvásárolt jegyeiket 2017. december 12-én 18.00 óráig áll módunkban visszaváltani.
További kérdés felmerülése esetén kérjük, forduljanak a Pannon Filharmonikusok jegypénztárban dolgozó munkatársához.


Megértésüket köszönjük!