Pannon Filharmonikusok

www.pfz.hu
Regisztráció

europa cantat

civitatis

Októberi koncertkalauz

Amilyen változatos színekben köszönt be az ősz, olyan sokszínű programfelhozatallal készül a Pannon Filharmonikusok októberben.

Az energiaáramlás jegyében meghirdetett évadban szinte meg sem lepődhet a pécsi közönség, hogy a szeptemberi évadnyitást követően sem hagy alább a Pannon Filharmonikusok lendülete. Októberben kilenc alkalommal töltik meg a Kodály Központ hangverseny-, előadó-, sőt próbatermét is, hiszen a tavaly debütált Művészbejáró előadásaira ott várják a közönséget. Folytatódnak a rendkívül népszerű Babzsák és Csigaház programok, azonban idén már a 14-18 éves korosztályt is várják a #NoBabel koncertekre, ahol egyedi előadó – #buddhista #táncos #bróker #bűvész – teszi izgalmassá az adott este témáját. Koprodukciók során 60 éves jubileumi koncertet és jótékonysági hangversenyt is rendez októberben a Pannon Filharmonikusok.

Nagy sikerrel debütált a tavaly indított bensőséges kamarasorozat, melyben a zenekar a PFZ próbatermébe invitálta a közönséget. Az estek során a muzsikusok nemcsak a különleges helyszínnel hozták közelebb a zenét, hanem azáltal is, hogy legkedveltebb műveik közül válogatták ki az előadásra szánt darabokat. Október 5-én ismét különlegességekkel – köztük Gershwin, Joseph Kosma, Franz Danzi vagy Brahms műveivel – és egyedi kamaraformációkkal várja a kíváncsi zenebarátokat a Művészbejáró.

Az évadnyitó hangverseny után októbert 12-én is színpadra áll a Pannon Filharmonikusok Fesztiválkórus. A koncert valódi csemege a barokk zenei kedvelőinek, melyben a Harmonia caelestisből készült keresztmetszettel a korszak kiemelkedő magyar alkotásából is ízelítőt kap a közönség. Közvetlenül a hangverseny előtt, 18.00 órai kezdettel barokk beavató lesz a Kodály Központban. A díjmentes ismeretterjesztő előadással Vass András, a Pannon Filharmonikusok Fesztiválkórus művészeti vezetője igyekszik segítséget nyújtani a barokk koncertek befogadásához, hogy értelmezhetőbbé váljon és kiteljesedjen a zene által nyújtott élmény.

Mit nekünk bábeli zűrzavar, ha mindannyian érthetjük a zene nyelvét?! Formabontó, laza és humoros zenei beavató koncertsorozatot hirdet #NoBabel néven 14-18 éveseknek a Pannon Filharmonikusok a Kodály Központban. A négy alkalom négy témát jár körül Bősze Ádámmal, Vass Andrással és egy-egy különleges vendég segítségével. Október 14-én a csendtől a zenéig kalauzolják a résztvevőket.

A Mecsek Kórus Pécs egyedi kincseként 60 éve áll a zene és a város szolgálatában, mely jubileumot a Pannon Filharmonikusokkal közösen szervezett koncerten ünnepli meg október 17-én a Kodály Központban. A hat évtized eltelik, akár egy pillanat, azonban a kórus életét a zeneművek és a közösség egysége teszi teljessé. Kórusok, énekesek, karnagyok és a Pannon Filharmonikusok a Kodály-emlékév keretében válogatott kórusművek és Kodály Zoltán egykor Pécsett bemutatott Missa brevisének előadásával igazi ünnepi hangulattal várja a pécsieket.

A Kerek Világ Alapítvány javára rendezett jótékonysági hangversenyen páratlan baráti összefogásnak lehet szem- és fültanúja október 21-én a közönség. Az est során a Pannon Filharmonikusok muzsikusai baráti körben különböző formációkban lépnek színpadra. A Philharmonic Brass Quintet a koncert előtt az előcsarnokban köszönti a közönséget, majd a halmozottan sérült gyermekek támogatására adott koncert nyitányaként Kiss Szabolcs harsonaművész dalszerzői és énekesi bravúrjait hallhatjuk formabontó, felnőtteknek énekelt gyermekdalokban. A Pannon Big Band hiánypótló formációja új színt visz Pécs zenei életébe, végül a koncert második felében a Pannon Filharmonikusok Beethoven V. „Sors” szimfóniáját adja elő. Egyedi koncert, egyedi fellépőkkel, egyszeri alkalommal egy nemes célért.

A hónap legvégén, október 31-én a zeneirodalom talán egyik legismertebb műve, Mozart utolsó és egyben egyik legjelentősebb alkotása szólal meg az elhunytak emlékére. A bensőséges zenei élmény mellett az elmúlt évek hagyományát folytatva a hangverseny kezdete előtt a közönség tagjai mécsesek meggyújtásával emlékezhetnek szeretteikre a Kodály Központ bejáratánál.

Aki tehát változatos és egyedi komolyzenei programra éhezik, életkorának és ízlésének megfelelő, a Pannon Filharmonikusok színvonalas programjai közül szemezgethet egész októberben.

Vissza

Értesüljön a legfrissebb információkról!

Rendezvénynaptár

Nékünk gyermek született - Karácsonyi ünnepi hangverseny

dec 20. | 19:30 | Pécsi Bazilika

vezényel: Dobos László és Vass András

Karácsonyi hangverseny

dec 21. | 20:00 | Eszéki Szent Péter és Pál Bazilika

vezényel: Dobos László és Vass András

Újévi díszhangverseny

2018. jan. | 2 19:00 | Kodály Központ

vezényel: Bogányi Tibor

Csigaház IV. - Hat húron pendülünk

2018. jan. | 6 15:30 | Kodály Központ

Csigaház IV. - Hat húron pendülünk

2018. jan. | 6 17:00 | Kodály Központ

Babzsák IV.

2018. jan. | 9 16:00 | Kodály Központ

Dear Audience,


We would like to inform you that due to technical reasons the concert entitled Classical Chill out at 9pm on 12 December 2017 is CANCELLED. The concert will be presented at a later date, in the second half of the season.

We are able to issue a refund for the tickets until 6pm 12 December 2017.
For further questions please turn to our colleagues in the ticket office of Pannon Philharmonic Orchestra.


Thank you for your understanding.

 

Kedves Közönségünk!


Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2017. december 12. 21.00 órai Classical Chill Out elnevezésű koncert technikai okok miatt ELMARAD. A program egy későbbi időpontban, az évad második felében kerül megrendezésre.

A koncertre megvásárolt jegyeiket 2017. december 12-én 18.00 óráig áll módunkban visszaváltani.
További kérdés felmerülése esetén kérjük, forduljanak a Pannon Filharmonikusok jegypénztárban dolgozó munkatársához.


Megértésüket köszönjük!