Pannon Filharmonikusok

www.pfz.hu
Regisztráció

europa cantat

civitatis

Ütős kis este

Extravagáns felütéssel kezd bele az új évbe a Pannon Filharmonikusok 2018. január 11-én.

A koncert fő attrakciójaként Vajda Gergely Drums, drums, drums című művét hazánkban első alkalommal a Kodály Központ közönsége hallgathatja meg. A bemutatón a megszokott színpadképet átrendezve olyan kivételes ütőhangszeres művészek „hangoskodnak” és mutatják be, hogy élhető át egy koncertteremben az „időrengés”, mint Borlai Gergő, Magyarország legtehetségesebbnek tartott jazz-dobosa vagy a Nemzeti Filharmonikus Zenekar timpani szólamvezetője, Joó Szabolcs és a PFZ ütőhangszeres szólamvezető művésze, Góth Tamás.

A darab zeneszerzője a következőképpen foglalta össze művét a librarius internetes portálnak adott interjújában:

"A Drums Drums Drums egy hármasverseny ütősökre és zenekarra 23 percben, négy tételben. Az első szólista egy timpani szetten, a második egy dobszerkón, a harmadik pedig egy nagyméretű nagydobon muzsikál. Olyan ez kicsit, mint amikor az ember kifordít egy szőttest, és látja, hogy a szálak hogyan kapcsolódnak össze a kép mögött. Az ütősök hagyományos esetben a szimfonikus zenekar hátsó soraiban helyezkednek el, és a „zene csontozatát”, a ritmust szolgáltatják, valamint a nagyforma fontos helyeit emelik ki akusztikusan. Ennek a darabnak exoszkeletonja van, azaz a csontozata a test külsején található. Ettől lesz aztán a darab főtémája maga az idő, úgyis mint a „zene csontváza”. A harmadik tétel például egy John Dowland dal, a Time Stands Still (Az Idő Mozdulatlan) adaptációja. Ezen kívül a darab a dobszerkó különleges technikáinak a kiterjesztéséről, azoknak más hangszerekre való alkalmazásából is építkezik." (Vajda Gergely)

Az est során elsőként Kurt Weill zenekari szvitjét adja elő a zenekar a Koldusopera című mű alapján. Ezt követi Igor Sztravinszkij amerikai korszakának első „lenyomata”, a vonószenekarra komponált Concerto in D. A hangversenyt Hindemith Koncertzene rézfúvósokra és vonósokra című alkotása zárja. A karmesteri pódiumon Vajda Gergely köszönti a közönséget.

Jegyek ide kattintva vásárolhatók.

Vissza

Értesüljön a legfrissebb információkról!

Rendezvénynaptár

Nékünk gyermek született - Karácsonyi ünnepi hangverseny

dec 20. | 19:30 | Pécsi Bazilika

vezényel: Dobos László és Vass András

Karácsonyi hangverseny

dec 21. | 20:00 | Eszéki Szent Péter és Pál Bazilika

vezényel: Dobos László és Vass András

Újévi díszhangverseny

2018. jan. | 2 19:00 | Kodály Központ

vezényel: Bogányi Tibor

Csigaház IV. - Hat húron pendülünk

2018. jan. | 6 15:30 | Kodály Központ

Csigaház IV. - Hat húron pendülünk

2018. jan. | 6 17:00 | Kodály Központ

Babzsák IV.

2018. jan. | 9 16:00 | Kodály Központ

Dear Audience,


We would like to inform you that due to technical reasons the concert entitled Classical Chill out at 9pm on 12 December 2017 is CANCELLED. The concert will be presented at a later date, in the second half of the season.

We are able to issue a refund for the tickets until 6pm 12 December 2017.
For further questions please turn to our colleagues in the ticket office of Pannon Philharmonic Orchestra.


Thank you for your understanding.

 

Kedves Közönségünk!


Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2017. december 12. 21.00 órai Classical Chill Out elnevezésű koncert technikai okok miatt ELMARAD. A program egy későbbi időpontban, az évad második felében kerül megrendezésre.

A koncertre megvásárolt jegyeiket 2017. december 12-én 18.00 óráig áll módunkban visszaváltani.
További kérdés felmerülése esetén kérjük, forduljanak a Pannon Filharmonikusok jegypénztárban dolgozó munkatársához.


Megértésüket köszönjük!